Gasztroördögök

Chia puding

2017. április 12. 16:26 - Gasztroördögök

A médiában egyre többet hallani a chia magról, azaz azték zsályáról. Nem hiába, hiszen rendkívül egészséges és sokféleképpen fogyaszthatjuk. (Akár édesen, süteményekben, akár sósan, salátákban.)

A mag igen gazdag omega-3 zsírsavban, rostokban, mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban.

Tudtad, hogy a chia mag akár saját súlyának tizenkétszeresét is képes felvenni? Rövid időn belül magukba szívják a folyadékot és zselés állagúvá válnak, ezért kiváló sütemények és puding készítéséhez.

Ha ennyi nem lenne elég hozzá, hogy kipróbáld,nézzük miért szeretjük még?

  • kalcium-, foszfor- és mangántartalma a csontok egészségének megőrzéséhez járul hozzá
  • rostjai kiegyensúlyozottabbá teszik az emésztést és megelőzik a vércukorszint hirtelen megugrását
  • csökkentheti a vérnyomást és kiegyensúlyozottabbá teszi a koleszterinszintet

(FORRÁS: http://www.hazipatika.com)

chia.jpg

Rendkívül egyszerű a chia-puding elkészítése:

Egy adag pudinghoz forraljunk fel 2 dl tejet, majd szórjunk bele kb. 2-3 evőkanál chia magot és 1-2 kanál cukrot/édesítőt. Ízesíthetjük akár még kakaóval is. A pudingot öntsük egy tálkába, s bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroordogok.blog.hu/api/trackback/id/tr3712419951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása